Pasto Pata

Geografie Bolivia – San José de Pasto Pata

 

Bolivia is in vele opzichten een land van superlatieven : het is het hoogste, het meest geïsoleerde, het armste en het meest indiaanse land van Zuid-Amerika. Het wordt vanwege de hoge ligging ook wel het ‘Tibet van het Amerikaanse continent’ genoemd. De naam Bolivia is afkomstig van de bevrijder van Zuid-Amerika Simon Bolivar.

 

De oppervlakte van Bolivia beslaat 1.098.581 km2, een gebied zo groot als Frankrijk en Spanje tezamen. Het wordt door vijf landen omringd (Brazilië, Paraguay, Argentinië, Chili en Peru).

 

Bolivia telt zo’n 11 miljoen inwoners. Ruim zestig procent van de bevolking bestaat uit indianen die vaak nog een heel traditionele cultuur hebben en hun markten en fiesta’s behoren tot de fascinerendste van Zuid-Amerika.

 

Het land kan opgedeeld worden in vier regio’s :

  • het Andes-gebied dat voor het grootste gedeelte uit de Altiplano (hoogvlakte) bestaat
  • het Oost-Boliviaans bergland dat doorsneden wordt door hoger geleden dalen (valles) en lagere dalen (Yungas) die de overgangszone vormen tussen het droge hoogland en de vochtige laaglanden
  • het Amazone-gebied (Llanos) in het noordoosten en
  • het droge Chaco-gebied in het zuidoosten.

 

Pasto Pata – Kaart

 

 

Pasto Pata – Dorp

Zowel Chulumani als San José de Pasto Pata liggen in de regio Sud-Yungas, in het departement La-Paz op zo’n 4 uur rijden van de stad La Paz. Chulumani is de hoofdstad van de Sud-Yungas. Het dorpje San José de Pasto Pata ligt op ongeveer een uur rijden van Chulumani. San José de Pasto Pata ligt op een hoogte van zo’n 1600 meter en heeft een zeer aangenaam klimaat. Er zijn rondom de 1400 inwoners. Deze regio is gekend omwille van citrusteelt en er groeien koffiebonen, cocabladeren en bananen.

 

 

 

 

Schrijf in op onze nieuwsbrief